Kenthang leléwa Rioja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Piring rampung.

Kentang Gaya Riojan utawa Patatas a la Riojana minangka panganan saka masakan Spanyol, populer ing kabupaten Rioja lan Álava ing wilayah Basque ing Spanyol. Digawe nganggo mrico lonceng, sosis chorizo lan kentang. Saosipun sederhana, lan kenthel dening pati kentang. Bahan-bahan liyane kayata godhong teluk, pimenton lan jamur bisa ditambahake. [1] Anggur abang nglengkapi sajian iki. [2]

Ora dingerteni nalika digawe kaping pisanan. Nanging, kentang ora digunakake ing sup ing Spanyol nganti mlebu Napoleon, mula paling ora abad kaping 19 panganan iki dipangan. Uga dikandhani yen Chef Paul Bocuse ngrasakake rebusan iki ing pabrik anggur sing misuwur, lan sawise telung porsi, dheweke ujar marang kabeh wong yen kentang gaya Riojan minangka panganan paling apik sing wis dipangan. Koki uga nyaranake sajian iki dadi sajian nasional Spanyol. Kentang Gaya Riojan biasane disajikake ing wilayah Alava lan Rioja .

Mrica ijo utawa mrica lombok ijo bisa digunakake.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Potatoes Rioja-Style with Chorizo". Post-gazette.
  2. "Rioja-Style Potatoes with Chorizo". Food & Wine.