Kemul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lukisan kang ngambarake mupangaté kemul ing wayah turu

Kemul ya iku piranti kang dienggo nalika turu utawa nalika ngrasa katisen. Kemul macem-macem regane miturut kandel orané kemul, bahan kanggo gawé kemul, lan papan dodolane kemul. Saiki, akèh kemul kang maneka werna gambar supaya bisa narik konsumen anggone tuku kemul.