Kementerian Perdagangan Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Kotak info kementerian Indonesia Kementerian Perdagangan (biyèn Departemen Perdagangan, kacekak Depdag) ya iku kementerian sajeroning Pamaréntah Indonesia kang mbidgangi urusan perdagangan. Kementerian Perdagangan dibawahi sawijining Mantri Perdagangan (Menperdag) kang wiwit tanggal 27 Oktober 2014 dijabat déning Rachmat Gobel.

Tugas lan Fungsi[besut | besut sumber]

Tugas[besut | besut sumber]

Kementerian Perdagangan duwé tugas nganakake urusan ing babagan perdagangan sajeroning pamaréntahan kanggo byantu Présidhèn nganakake pamaréntahan nagara.

Struktur Organisasi[besut | besut sumber]

  1. Sekretariat Jenderal
  2. Direktorat Jenderal Perdagangan Dalam Negeri
  3. Direktorat Jenderal Standardisasi dan Perlindungan Konsumen
  4. Direktorat Jenderal Perdagangan Luar Negeri
  5. Direktorat Jenderal Kerja Sama Perdagangan Internasional
  6. Direktorat Jenderal Pengembangan Ekspor Nasional
  7. Inspektorat Jenderal
  8. Badan Pengkajian dan Pengembangan Kebijakan Perdagangan
  9. Badan Pengawas Perdagangan Berjangka Komoditi
  10. Staf Ahli Babagan Kebijakan Perdagangan Luar Negeri dan Pengembangan Kawasan Ékonomi Khusus
  11. Staf Ahli Babagan Diplomasi Perdagangan
  12. Staf Ahli Pemberdayaan Usaha Dagang Mikro Kecil dan Menengah dan Promosi Ekspor
  13. Staf Ahli Babagan Manajemen

[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kementerian Indonesia