Kemangga gorèng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kemangga goreng didol ing pasar Skuon

Kemangga gorèng minangka cemilan khas saka Kamboja, digawe saka kemangga sing digoreng. Ing kutha Skuon Kamboja (Cheung Prey, Provinsi Kampong Cham), tuku Kemangga gorèng minangka cemilan khusus minangka daya tarik populer kanggo turis sing liwat kutha iki. Spider uga kasedhiya ing papan liya ing Kamboja - kayata ing Phnom Penh - nanging Skuon, kutha pasar ing dalan gedhe 75 kilometer (47 mi) saka ibukota, minangka pusat popularitase.[1] Kemangga diingu ing bolongan ing desa-desa ing sisih lor Skuon, utawa dipangan ing alas sing cedhak, lan digoreng lenga. Ora jelas kepiye praktik iki diwiwiti, nanging sawetara ngandhakake manawa populasi bisa miwiti mangan kemangga amarga putus asa sajrone taun pemerintahan Khmer Rouge, nalika panganan kurang.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Rigby, Rhymer (2002). "Tuck into a Tarantula". Sunday Telegraph. URL retrieved 11 September 2006.
  2. Ray, Nick (2002), Lonely Planet Cambodia, Lonely Planet Publications, ISBN 1-74059-111-9. p. 308.