Menyang kontèn

Keabasan Santo Mauritius, Agaunum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Keabasan Santo Mauritius
Abbaye de Saint-Maurice
Menara lonceng Keabbasan (abad ping 11)
Informasi biara
Jeneng liyaneSaint-Maurice-en-Valais
OrdoKanon Reguler Santo Agustinus
Didegake515
Didedikasike marangSanto Mauritius
Tokoh
PangadhegSigismund saka Burgundy
AbbasJean César Scarcella, C.R.A.
Arsitektur
Status fungsionalKeabbasan
Status warisanWarisan Budaya Nasional lan Regional
ModelRomanesque

Keabasan Santo Mauritius, Agaunum (Prancis: Abbaye de Saint-Maurice d'Agaune utawa Saint-Maurice-en-Valais) yaiku monasteri kanon reguler Switserlan ing Saint-Maurice, Kanton Valais, sing didegake ing abad ping 6. Keabasan kasebut ana ing tebing ing persimpangan dalan antara Jenewa lan Perlintasan Simplon (menyang lor Itali).[1]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]