Kazimierz Dobrowolski

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kazimierz Dobrowolski ya iku ahli antropologi saka Nowy Sacz, Polandia, kalairan 1894[1][2]. Ing riwayat pandhidhikan pawiyatan luhuré, Kazimierz naté kuliah ing Jagellonian University of Kracow (MA) taun 1916 lan Ph.D. taun 1919[1]. Panlitian lapangan kang naté dilakoni ya iku ana ing wewengkon Tatra ing Karpatian Polandia (1922 lan 1952)[2]. Karya-karya akademis kang wis tinulis déning dhèwèké ya iku ‘Peasant traditional culture’ ana ing buku Peasants and Peasant Societies (1971) lan ‘Studies on the theory of folk culture. The problem of cultural relics in the light of source materials of southern Little Poland’ ana ing buku Rural Socio-cultural Change in Poland (1977)[1][2]. Bidang disiplin saka Kazimierz ya iku ing bab sosioèkonomis budhaya lan ètnologi[1]. Dhéwéké dadi siji-sijiné antropolog Polandia kang ora mandhang disiplin èlmu kuwi tansah ing jaman biyèn (past), nanging digawa ing isu-isu owah-owahan sosiobudhaya kontemporèr. Kazimierz séda ing Cracow Polandia taun 1987[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical Dictionary of Social and Cultural Anthropology. London: Routledge. kk. 174–175. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b c "prof. dr hab. Kazimierz Dobrowolski - Instytut Socjologii Uniwersytetu Jagiellońskiego". www.socjologia.uj.edu.pl (ing basa Polandia). Dijupuk 2017-12-28.