Katya Paskaleva

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Katya Paskaleva (Bulgaria: Катя Паскалева; 1945 - 2002) iku sawijining aktris Bulgaria. Dhèwèké iku main filem lan sandiwara ing panggung.

Katya paling misuwur ditepungi minangka Maria ing filem klasik Bulgaria The Goat Horn (1972), kanggo paragané ing filem iki Katya olèh kritik apik ing bebrayat amba.

Paskaleva uga ditepungi ing filem-filem The End of the Song (1971), Villa Zone (1975), Matriarchy (1977), Elegy (1982), Eve on the Third Floor (1987) saha paragané ing panggung Téater Kuta Sofia lan Téater Satiris "Aleko Konstantinov".