Katédral Milano

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Katedral Milano)
Piazza del Duomo dan Duomo di Milano, 1909.

Katedral Milano ya iku sawijining yasan kang paling misuwur ing wewengkon Éropah.[1] Katedral (Duomo) iki gedhé banget lan diyasa kanthi arsitèktur Gothik kang manggone ana ing lapangan utama ing pusat kutha Milano, Italia.[1] Duomo ing Milano iki ya iku katedral Katulik Roma gedhé dhéwé nomer loro.[1] Sing luwih gedhé ya iku Katedral Sevilla uga Basilika Santo Petrus ing Roma, kang bentuke dudu katedral.[1] Gréja iki dawane 157 mèter lan total 40.000 wong bisa ditampung kanthi penak ana ing gréja iki.[1] Jendela-jendela kang gedhé saka pérangan paduan suarane kaloka dadi kang gedhé dhéwé ana ing donya.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Rancangan dalan ing Milano, kara dalan-dalan kang mancar saka Duomo iki utawa kang ngubengi, ngetokake yèn Duomo ini manggoni kalungguhan kang paling wigati ing Roman Mediolanum, ya iku dadi basilika publik kang nghadep marang forum.[2] 'Basilika Anyar' Santo Ambrosius diyasa ing papan iki nalika abad kaping 5, kanthi basilika tambahan diyasa ptaun 836.[2] Nalika taun 1386 biskop agung Milano, Antonio da Saluzzo, miwiti proyek kang anyar, nganggo gaya Gothik akir kang rayonnant kang ciriné ya iku luwih duwé sipat Perancis tinimbang Italia.[2] Perkara iki ngepasi karo sepupu biskop agung, Gian Galeazzo Visconti ana ing tampuk kekuasaan ing Milano, lan dilebokake dadi ganjaran kanggo kaum bangsawan lan kelas pekerja kang sadurungé wis ditindas déning Visconti, wong tiran, Barnabò.[2] Katedral iki mapan ana ing Koordhinat: Unknown argument format
{{#coordinates:}}: garis lintang ora sah.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Foto dan rinciannya www.bluffton.edu
  2. ^ a b c d Interactive high quality fullscreen QTVR panoramas milan.arounder.com
  3. ^ [maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=milano+italy&ll=45.464179,9.190895&spn=0.002205,0.006051&t=k Duomo di Google Maps maps.google.com]