Katédral Milano

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Katedral Milano)
Piazza del Duomo dan Duomo di Milano, 1909.

Katedral Milano ya iku sawijining bangunan kang paling misuwur ing wewengkon Éropah.[1] Katedral (Duomo) iki gedhé banget lan dibangun kanthi arsitektur Gothik kang manggone ana ing lapangan utama ing pusat kota Milano, Italia.[1] Duomo ing Milano iki ya iku katedral Katolik Roma paling gedhé nomer loro.[1] Sing luwih gedhé ya iku Katedral Sevilla uga Basilika Santo Petrus ing Roma, kang bentuke dudu katedral.[1] Gereja iki dawane 157 meter lan total 40.000 wong bisa ditampung kanthi penak ana ing gereja iki.[1] Jendela-jendela kang gedhé saka bagian paduan suarane terkenal dadi kang paling gedhé ana ing donya.[1]

Sejarah[besut | besut sumber]

Rancangan dalan ing Milano, kara dalan-dalan kang mancar saka Duomo iki utawa kang ngubengi, ngetokake yèn Duomo ini manggoni kedudukan kang paling penting ing Roman Mediolanum, ya iku dadi basilika publik kang nghadep marang forum.[2] 'Basilika Anyar' Santo Ambrosius dibangun ing papan iki nalika abad kaping-5, kanthi basilika tambahan dibangun ptaun 836.[2] Nalika taun 1386 uskup agung Milano, Antonio da Saluzzo, miwiti proyek kang anyar, nganggo gaya Gothik akhir kang rayonnant kang cirine ya iku luwih duwé sifat Perancis tinimbang Italia.[2] Perkara iki ngepasi karo sepupu uskup agung, Gian Galeazzo Visconti ana ing tampuk kekuasaan ing Milano, lan dilebokake dadi ganjaran kanggo kaum bangsawan lan kelas pekerja kang sakdurunge wis ditindas déning Visconti, wong tiran, Barnabò.[2] Katedral iki mapan ana ing 45°27′51″LU, 9°11′27″BT.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)Foto dan rinciannya www.bluffton.edu
  2. ^ a b c d Interactive high quality fullscreen QTVR panoramas milan.arounder.com
  3. ^ [maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=milano+italy&ll=45.464179,9.190895&spn=0.002205,0.006051&t=k Duomo di Google Maps maps.google.com]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Katédral_Milano&oldid=1080492"