Karang Bolong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Karangbolong inggih punika salah satunggaling segara wonten ing dhusun Karangbolong, Gombong, Kabupatèn Kebumèn, Jawa Tengah.[1] Karangbolong punika inggih segara ingkang gadhah potensi arus balik ingkang ageng, Saéngga kagolong jinising segara ingkang boten pikantuk kanggé renang.[2] Segara karangbolong punika inggih segara ingkang gadhah pasir langkung amba, ingkang dipunwatesi kaliyan watu-watuan sedimen klastik Asalipun saking Gunung api.[2] Pasir wonten ing karangbolong punika asalipun saking batuan mau.[2] Wonten ing segara karangbolong punika kathah sanget iwak lan karang.[2] Ing segara punika ugi wonten guwa ingkang sinebut guwa karangbolong.[2] Guwa punika awujud lorong ingkang dawa kadhapur saking lapisan breksi wlahar ingkang terkekarkan. Ukuranipun guwa karangbolong inggih punika dawa ±300 m, amba ±100 M lan dhuwuripun ±55 M.[2] Guwa Karangbolong punika kadhapur saking reruntuhan ingkang kadadosan wonten ing sakdawanipun wates antawis breksi kaliyan watu pasir utawa watu lempung.[2] Bolongan reruntuhan punika saged langkung gedhé amargi watu-watuan punika nggantung wonten ing ngginggil bolongan. Bolongan punika asring runtuh amargi awrat.[2] Prosès punika saged dipunpicu déning kekar-kekar ingkang nglemahake daya ikat antawis komponèn watu-watuan punika.[2] Guwa karangbolong punika sanès Guwa Batu Gamping saéngga wonten ing sajeroning guwa boten wonten ornamen utawi hiasanipun.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Pasisir Karang Bolong(diakses tanggal 29 September 2012)
  2. a b c d e f g h i j Pamaréntah Kabupatèn Kebumen; Pasisir Karang Bolong(diakses tanggal 29 September 2012) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "internet 2" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda