Karaagé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Karaage ayam kanthi cabai

Karaage asring dikutip supaya dipopulerake ing taun 1920-an dening restoran Toyoken ing Beppu, Jepang. Cara kasebut dipopulerake amarga kekurangan pangan ing Jepang sawise Perang Dunia II, khusus kanggo pitik. Ayam wis dadi panganan sing populer, nanging nggunakake cara Karaage luwih gampang masak, lan nyedhiyakake cara liyane kanggo mangan pitik.Yen ditutupi karo pati, diarani Tatsuta-age . Tatsuta minangka jeneng kali, nanging ana teori sing beda kenapa diarani kasebut.

Dakgangjeong, gaya ayam goreng sing padha dikonsumsi ing Korea.

Referensi[besut | besut sumber]