Kanthong susu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tas susu didol ing Budapest

Kantong susu yaiku kantong plastik sing isine susu. Biasane disimpen ing kendi utawa kendhi kanthi salah siji sudhut dipotong supaya diwutahake. Kantong susu khas ngemot udakara 1 L (1.8 imp pt) susu ing Amerika Selatan, Iran, Israel, Eropa Wétan lan Baltik, nalika ing Inggris ngemot 2 imperial pints (1.1 L), ing Kanada 1 13 litres (2.3 imp pt) , lan ing India, 0.5 L (0.9 imp pt) . [1]

Kantong susu populer ing negara-negara pelek Baltik, kayata, Estonia, lan sawetara negara Eropa Wétan, sing uga bisa digunakake kanggo ngemas yoghurt utawa kefir . Kantong susu digunakake ing Australia (Greater Shepparton, Victoria), ing pungkasan taun 1990an, disebarake dening perusahaan susu adhedhasar Shepparton, Ducats. Iki uga digunakake ing Gympie, Queensland, ing taun 1970-an lan wiwitan taun 1980an, lan uga ing Caboolture, Queensland nalika semana. Ukurane ana siji pint.

Kantong susu ing Ontario, Kanada
Piring susu nganggo tutup

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Washburn, Devin; Sumar, Sai. "What's up with Bagged Milk?". Lucky Peach. Lucky Peach. Dibukak ing 2 August 2016.