Kanjut Sar

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Gunung Kanjut Sar dipunpundhut fotonipun nalika tanggal 23 oktober 2005

Kanjut Sar inggih punika salah satunggalong gunung ingkang manggen wonten ing Muztagh Hispar. gunung punika minangka saperanganipun karakoram. Gunung punika dumunung wonten ing Gilgit-Baltistan, Pakistan. Gunung punika minangka gunung ingkang inggilipun urutan nomer 26 wonten ing donya, lan urutan nomer 11 wonten ing Pakistan.[1] . Pucuk ingkang dumunung wonten ing sacelakipun gunug Kanjut Sar inggih punika Tahu Rutum, Haghucha Khun, Pumarikish, Yazghil Sar, Khurdopin Sar, kaliyan Ulum Burum Bun.[2]

Gunung Kanjut Sar

Pucuk Kanjut Sar[besut | besut sumber]

Kanjut Sar kaperang dados kalih pucuk :

  • Kanjut Sar I inggilipun 7.760 meter utawi 25.459 kaki
  • Kanjut Sar II inggilipun 6.831 meter utawi 22.411 kaki

Paminggahan[besut | besut sumber]

Kanjut Sar dipunminggahi kaping pisan nalika taun 1959 déning Camillo Pelliser, anggota saking Ekspedisi Italia ingkang dipunpandegani déning Guido Monzino. Paminggahan salajengipun inggih punika saking ekspedisi Jepang nalika taun 1981 déning NE Yutmaru (Jutmo).[1]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (en)[1](dipunundhuh tanggal 14 Oktober 2012)
  2. ^ (en)[2](dipunundhuh tanggal 14 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kanjut_Sar&oldid=989602"