Kampung Olimpik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kampung Olimpik 2016 ing Rio de Janeiro.

Kampung Olimpik iku sana pasanggrahan sing diyasa kanggo Kridha Olimpik, adaté kapernah ing Taman Olimpik utawa ing sana liyané sajeroning kutha sing lagi duwé gawé. Kampung Olimpik diyasa saperlu dadi pamukimaning kabèh atlèt, pajawat, lan palantih ing Kridha Olimpik. Kawit kadadéan rajapati masal ing Munich nalika Kridha Olimpik 1972, Kampung Olimpik sabanjuré digawé katutup. Namung atlèt, palantih, lan pajawat waé sing kena manggon ing sajeroning kampung iku, déné kulawargané utawa atlèt tilas kridha sadurungé kena mlebu sarana pamriksan. Pèrs lan médhia dilarang.