Kamat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kamat, saka tembung Arab iqamat, iqamah utawi ikamet (Arab: إقامة‎‎), kang acuane marang undangan kaping loro kanggo nglakoni salat, dilakokake sadurungé salat diwiwiti. Lumrahé, kamat dilakokna luwih rikat lan kanthi cara kang monoton, dibandhingake karo adan, amarga ditujokake kanggo wong kang wis ana ing sajeroning masjid, dudu pangènget kanggo wong ing sanjabane masjid supaya mangkat menyang masjid.

Lafal/pangucapane kamat:[1]

Pangucapan Arab Alih aksara Pertalan
1x الله اكبر الله اكبر āllahu ākbar, āllahu ākbar Allah Maha Agung, Allah Maha Agung,
2x اشهد ان لا اله الا الله āsh'hadu ān lā ilaha illā-llah ingsun nyeksèni ora ana sesembahan kejaba Allah,
2x اشهد ان محمد رسول الله āsh'hadu ānna mūhammadār rasūlu-llah ingsun nyeksèni bilih Muhammad utusan Allah,
2x حي على الصلاة hayyā `alā-s-salat Ayo padha salat,
2x حي على الفلاح hayyā `alā-l-falāh Ayo nuju kamenangan,
2x قد قامت الصلاة qad qāma tis-salaat Ngadega kanggo salat,
1x الله اكبر الله اكبر āllahu ākbar, āllahu ākbar Allah Maha Agung, Allah Maha Agung,
1x لا اله الا الله lā ilaha illā-llah Ora ana sesembahan kejaba Allah

Hukum Iqamah[besut | besut sumber]

Hukum Iqamah ya iku fardhu kifayah ing salat jamaah lan sunat kanggo salat dhèwèkan.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Al-Ustadz Abu Ishaq Muslim (Majalah AsySyariah Edisi 052). "Iqamah ". Majalah AsySyariah. Dijupuk 20 Juli.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)

Pranala njawi[besut | besut sumber]