Kali Bandama

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Peta Côte d'Ivoire nuduhaké Kali Bandama

Kali Bandama iku kali kang paling dawa ing nagara Pasisir Gadhing utawa Côte d'Ivoire, dawané udakara 800 kilometer. Kali kang mili mangidul iki éntuk banyu saka kali Marahoué, Solomougou, Kan lan Nzi lan muarané ana ing Tagba Lagoon lan Lempongan Guinea.

Kali Bandama mili ngliwati Tlaga Kossou, sawijining tlaga gawéyan kang dibangun taun 1973 nalika mbangun Dam Kossou ing Kossou.

Yamousssoukro, kutha krajan Côte d'Ivoire, dumunung ana ing pinggiré Kali Bandama.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Bandama&oldid=1055370"