Kali Bandama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Peta Côte d'Ivoire nuduhaké Kali Bandama

Kali Bandama iku kali kang paling dawa ing nagara Pasisir Gadhing utawa Côte d'Ivoire, dawané udakara 800 kilomèter. Kali kang mili mangidul iki éntuk banyu saka kali Marahoué, Solomougou, Kan lan Nzi lan muarané ana ing Tagba Lagoon lan Lempongan Guinea.

Kali Bandama mili ngliwati Tlaga Kossou, sawijining tlaga gawéan kang diyasa taun 1973 nalika yasa Dam Kossou ing Kossou.

Yamousssoukro, kutha krajan Côte d'Ivoire, dumunung ana ing pinggiré Kali Bandama.

Pranala njaba[besut | besut sumber]