Kaisar Tang Xuanzong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kaisar Tang Xuanzong

Kaisar Tang Xuanzong (Cithakan:Lang-zh) (lair 8 Sèptèmber 685 – pati 3 Mèi 762 ing yuswa 76 taun).[1] Kaisar Tang Xuanzong uga dikenal kanthi jeneng Kaisar Tang Ming (Cithakan:Lang-zh), lan uga nduwéni jeneng Li Longji (李隆基), utawa Wu Longji (武隆基).[1] Kaisar Tang Xuanzong urip wiwit taun 690 nganti 705.[1] Kaisar Tang Xuanzong iku kaisar dinasti Tang kang kaping pitu.[1] Kaisar Tang Xuanzong mimpin Dinasti Tang wiwit taun 712 nganti taun 756.[1] Kapemimpinane kang suwené 43 taun kalebu paling suwé ing Dinasti Tang.[1] Kaisar Tang Xuanzong kalebu kaisar kang sregep lan pinter, malah-malah dianggep dadi kaisar kang bisa nggawé jaya Dinasti Tang.[1] Ananging amarga banget percayané karo Li Linfu, Yang Guozhong lan An Lushan ing akir kauwasaane saéngga ana Pemberontakan Anshi.[1]

Pamaréntahan Kaisar Tang Xuanzong diarani Pamaréntahan Kaiyuan.[1] Sanajan nalika sepisanan nagara dadi sugih lan rakyat makmur ananging anané pambrontakan Anshi ndadèkaké Dinasti Tang bangkut lan ambruk.[1] Kaisar Tang Xuanzong uga tau menéhi jeneng kahormatan tumprap An Zhongzhang kanthi jeneng Baoyu kang tegesé kang nyekel watu kumala.[2] Jeneng iki diwénéhaké amarga An Zhongzhang nduwéni prestasi kang apik.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j indonesian.cri.cn(dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)
  2. ^ a b tionghoa.com(dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)