Kadhaton Bangsa-Bangsa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Kadhaton Bangsa-Bangsa (Inggris: Palace of Nations; Prancis: Palais des Nations, diucapaké: [palɛ de nɑsjɔ̃]) minangka bangunan ing Jenéwa, Switserlan, sing dibangun antara taun 1929 lan 1938 kanggo dadi kantor pusat Liga Bangsa-Bangsa. Bangunan iki dadi kantor PBB ing Jenéwa wiwit taun 1946 sawise Sekretaris Jenderal Pasarékatan Bangsa-Bangsa nandatangani perjanjian karo pamaréntah Switserlan, sanajan Switserlan mung gabung karo Pasarékatan Bangsa-Bangsa ing taun 2002.