KLa Project

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Infobox penyanyi Indonesia

KLa Project inggih punika kèlompok musik asal Indonesia ingkang kabèntuk déning Katon Bagaskara, Lilo (Romulo Radjadin), Adi Adrian, lan Ari Burhani ing taun 1988. Asma KLa piyambakan pikolèh saking inisial personel band punika, manawi ginaakèn huruf "A" alit gadhah ancas kanggé nandakakèn wontènipun kalih personel ingkang gadhah inisial huruf mau.

Sajarah[besut | besut sumber]

KLa kabèntuk déning Katon, Lilo, Adi, lan Ari ing taun 1988 ing daerah Tebet, Jakarta.[1] punika ngrilis album ingkang wiwitan "KLa" ing taun 1989 ingkang nyetak hits kados ta Rentang Asmara, Tentang Kita, Wakdal kasisi , lan Laguku. Ing taun 1991, KLa ngluncuraken album kalihipun bertajuk "Kedua" ing pundhi wonten lagu monumental Yogyakarta. sawetara album album keping tiga (Pasir Putih-1992) punika nyetak hits kados ta Tak Bisa Ke Lain Hati lan Belahan Jiwa.

Manawi makaten musik KLa Project langkung majeng saking zamanipun, amargi musik kaliyan irama melayu taksih populer, punika saged mencuri hati kathah para pamireng musik. Manawi makaten gadhah basis penggemar ingkang namanipun piyambak KLanis. Saksampune peluncuran album keping tiga, Ari Burhani medhal lan beralih peran dados manajer band. KLa salajengipun mlampah kaliyan formasi tiga tiyang lan menetaskan kalih album, Ungu (1994) dan V (1995). Ing taun 1996, KLa Project nggelar konser akustik akbar bertajuk KLakustik ingkang nglibataken musisi pendukung kados ta Hendri Lamiri (Violin), Budi Haryono (Drums), lan sanès-sanèsipun. Konser punika dipungelar ing Gedung Kesenian Jakarta ingkang dipunsiaraken déning ANTV, yingkang salajengipun punika rekam kanthi live lan dirilis ing wujud album rekaman 2 jilid.[2] Ing wulan Maret 2001, giliran Lilo ingkang medhal saking band punika. Nanging KLa punika tesih kalampahan nanging namung nyisaken Katon lan Adi. salajengipun taun 2003, KLa mutusaken kanggé nambah tiga tiyang personel énggal, ya iku Erwin Prasetya ex Déwa 19, Yoel Vai lan Hari Goro. asma punika pun kauwal dados NuKLa. NuKLa naté medalaken satunggal album ing taun 2004 ingkang bertajuk "New Chapter" kaliyan single Izinkan Ku Memuja.

ing taun 2006, Erwin Prasetya mutusaken kanggé medhal saking NuKLa amargi nentenipun visi. boten lami salajengipun punika, Katon Bagaskara nyatakaken manawi NuKLa gantos asma dados KLa Project. Salah satunggaling alasan inggih punika anggele ngubah citra KLa ingkang lami dados énggal.

Diskografi[besut | besut sumber]

Album Studio[besut | besut sumber]

  1. 1989-KLa
  2. 1990-Kedua
  3. 1992-Pasir Putih
  4. 1994-Ungu
  5. 1995-Kelima
  6. 1996-KLakustik
  7. 1997-Sintesa
  8. 2000-Klasik
  9. 2010-Exellentia

Kompilasi[besut | besut sumber]

  1. 1992-Best Cuts
  2. 1998-Dekade (1988-1998)
  3. 2001-The Best Of
  4. 2008-KLa Returns
  5. 2011-A Tribute To KLa Project

Proyek[besut | besut sumber]

  1. 2004-New Chapter (sebagai NuKLa)

Penghargaan[besut | besut sumber]

Penghargaan-penghargaan ingkang naté dipunraih déning KLa Project antara lain:

  • Penghargaan BASF Award 1991 kanggé kategori Lagu Terbaik untuk lagu "Yogyakarta"
  • Penghargaan BASF Award 1991 kanggé kategori Aransemen Terbaik untuk lagu "Yogyakarta"
  • Penghargaan BASF Award 1991 kanggé kategori Pop Techno Terbaik untuk lagu "Yogyakarta"
  • Penghargaan BASF Award 1992 kanggé kategori Pop Kontemporer Terbaik
  • Penghargaan BASF Award 1994 kanggé kategori Lagu Terbaik untuk lagu "Terpurukku di sini"
  • Penghargaan BASF Award 1994 kanggé kategori Aransemen Terbaik untuk lagu "Terpurukku di sini"
  • Penghargaan BASF Award 1994 kanggé kategori Pop Kontemporer Terbaik untuk lagu "Terpurukku di sini"
  • Penghargaan PWI (Persatuan Wartawan Indonesia) Pusat Pérangan Musik dados Group Rekaman Terinovatif Taun 1996

Gladri[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:KLa Project