Kèng No Mai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Keng No Mai (Sai Yanang)
Keng No Mai Sai Yanang
Jeneng liyanéLao bamboo soup
JinisSoup, Stew
Panggonan asalLaos
Woworan pokokBamboo, yanang, pork, mushrooms, pumpkin
Buku masakan: Keng No Mai (Sai Yanang)  Médhia: Keng No Mai (Sai Yanang)

Keng No Mai Sai Yanang (Sop Bambu lan ekstrak godhong yanang) ( Lao : ແກງ ຫນໍ່ ໄມ້ ໃສ່ ຢາ ນາງ)) uga dikenal kanthi jeneng Gaeng Nor Mai, Gaeng Naw Mai, Gaeng Nomai, Kaeng No Mai, Kaeng Nomai, Kaeng Lao utawa sup bao Lao minangka olahan kawentar lan sup tradisional saka Laos . Resep tradisional kanggo keng no mai sing dibarengi karo royalti Laotian bisa ditemokake ing koleksi resep-resep tulisan tangan saka Phia Sing (1898-1967), koki pribadi lan pambiwara. Resep ditulis tangan Phia Sing diwenehake lan diterbitake kapisan ing taun 1981. [1] [2] Panganan kasebut uga bisa ditemokake ing antarane wilayah etnik Lao ing Timur Laut Thailand ( Isan ). [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Lao Recipes". Seasite.niu.edu. Diarsip saka sing asli ing 2020-02-24. Dibukak ing 2020-08-06.
  2. "Lao Food 101: Essential Dishes From Laos and Isan". Seriouseats.com.
  3. "Isaan Thai Food: 6 Northeastern Thai Dishes You Should Try". Tielandtothailand.com. March 13, 2018.