Kèju anari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Anari
Anari Limassol.jpg
Nagara asalCyprus
Wewengkon, kuthaIslandwide
Sumberé susuGoat or sheep milk
TèksturVery soft to very hard
Suwéné nuwaNone
SèrtifikasiN/A

Anari ( Yunani: αναρή , Basa Turki: nor ) yaiku salah sawijining jinis olahan arupa keju seger sing diproduksi ing Siprus . Sanajan ora pati ngerti tinimbang keju Siprus liyane (kayata halloumi ), nanging dadi popularitas sawise publisitas. Salah sawijining produsen industri utama ing pulau kasebut entuk penghargaan medali perak kanggo anari ing World Cheese Awards 2005 ing Inggris . [1] Wiwit saiki kasedhiya ing supermarket nasional Inggris. [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "World Cheese Awards 2005". The Guild of Fine Food Retailers. Diarsip saka sing asli ing 2 February 2007. Dibukak ing 2007-01-31.
  2. Perkins, Carina (2016-03-07). "Waitrose claims first UK listing of Cypriot cheese Anari". The Grocer. William Reed Business Media. Dibukak ing 2016-03-10.