Jonas Frykman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jonas Frykman ya iku ahli antropologi saka Nassjo, Swedia, kalairan taun 1942[1]. Jonas olèh pandhidhikan pawiyatan luhur ana ing University of Lund[1][2][3]. Dhéwéké olèh gelar BA taun 1968 lan Ph.D. taun 1977. Panlitian lapangan kang dilakoni déning dhèwèké ya iku ana ing Blekinge (1967), Skane, Swedia (1968), lan Istria Kroasia (1999). Jonas uga nulis karya-karya akademis ya iku antarané Culture Builders: A Historical Anthiopology of Middle-Class Life (1987) lan Ljusnande framtid: Skola, social mobilitet och kulturell identitet (1998)[1]. Jonas ngembangaké Eropa ètnologi mligi bab ètnologi Swedia dadi displin èlmu kang analitis bebandhingan. Akéh pakaryané Jonas iki tinulis ngangg basa Swedia. Sabanjuré, Jonas iki ngembangaké karenané ing bab werna-werna sistem budhaya manungsa Eropa[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 256. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. "Jonas Frykman". Lunds universitet (ing basa Swedia). Dijupuk 2018-01-11. 
  3. "Jonas Frykman | Historiska Media". Historiska Media. Dijupuk 2018-01-11.