John Owen Dominis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
John Owen Dominis
Prince Consort of the Hawaiian Islands
John Owen Dominis (PP-71-2-022).jpg
Tenure January 29, 1891 – August 27, 1891
Lair (1832-03-10)Maret 10, 1832
Schenectady, New York
Surud Agustus 27, 1891(1891-08-27) (umur 59)
Washington Place, Honolulu, Oahu
Astana September 6, 1891[1]
Mauna Ala Royal Mausoleum
Garini Liliʻuokalani
Putra John ʻAimoku Dominis (illegitimate)
Wangsa House of Kalākaua
Bapa John Dominis
Ibu Mary Jones Dominis
Tapak tangan


John Owen Dominis (10 Maret 1832 - 23 Agustus 1891) iku sawijining negarawan Amerika . Piyambakipun dados Pangeran ing karajaan Hawai ʻ lan nikah karo Queen Kapiolani. [2]


Biyografi[besut | besut sumber]

Bapake yaiku kapten laut sing jenenge John Dominis (1796-1846) sing teka ing Amerika ing 1819 saka Trieste nalika Perang Napoleon . Piyambakipun asring dipunsebut Italia. [3][4][5]salajengipun satunggaling kulawarga Venetian Conti Palatini de Dominis de Arba (Count Palatines Rab),[6]ngkang asalipun saking pulo Rab Kroasia ing Dalmatia . Nanging, denominasi basa Italia misleading, amarga kulawargane asal Kroasia, Dominius (sadurungé Domnianich ) bangsawan sing asalé saka Rab ing Dalmatia[7]Nggarap Josiah Marshall saka Boston, Massachusetts, Kapten Dominis sailed saka Amerika Utara ing saindhenging Pasifik, asring mandheg ing Hawaii. Salah sawijining kapal sing digunakaké ing perjalanan perdagangan kasebut disebut "Owhyhee" (transkripsi lawas saka 'O Hawai'i).[8]Kapten nikah karo Mary Lambert Jones (1803-1889), putri Owen Jones lan Elizabeth Lambert, tanggal 9 Oktober 1821, lan duwe putri loro, Mary Elizabeth (1825-1838) lan Frances Ann Dominis (1829-1842). Sekitar taun 1831, dheweke pindhah menyang Schenectady, New York, lan anaké John Owen Dominis lair tanggal 10 Maret 1832.

Kapten Dominis (1796–1846)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. David W. Forbes, ed. (2003). Hawaiian national bibliography, 1780-1900 4. University of Hawaii Press. k. 393. ISBN 0824826361. Diarsip saka asliné ing 2016-05-01. 
  2. Royal Ark Archived 2015-08-20 at the Wayback Machine.
  3. Scarpaci, Vincenza (2008). The Journey of the Italians in America. Pelican Publishing Company. k. 10. ISBN 1-58980-245-4. Diarsip saka asliné ing 2018-01-13. 
  4. Paul Dayton Bailey (1975). Those Kings and Queens of Old Hawaii. Westernlore Books. k. 310. ISBN 978-0-87026-035-3. Diarsip saka asliné ing 2018-01-13. 
  5. Donald Lines Jacobus (1956). "The American Genealogist" 32. Westernlore Books: 70. Diarsip saka asliné ing 2016-06-24. 
  6. Ante Kovacevic (1976). "On the Descent of John Owen Dominis, Prince Consort of Queen Liliuokalani". Hawaiian Journal of History (Hawaiian Historical Society, Honolulu) 10. 
  7. [hrcak.srce.hr Portal of Croatian Scientific And Professional Journals] " Ancestry/family and surname of Dominis from Rab. Retrieved on 24 January 2019.
  8. John Dominis (1827–1830). Ship's log for the Brig Owhyhee. 
Jabatan pamaréntahan
Kang sadurungé
Mataio Kekuanaoʻa
Royal Governor of Oahu
1868–1886; 1887–1888, 1891
Kang sawisé
Archibald Scott Cleghorn
Kang sadurungé
William Luther Moehonua
Royal Governor of Maui
1878–1886
Kang sawisé
Robert Hoapili Baker
Kang sadurungé
Queen Kapiolani
minangka Queen consort
Prince Consort of Hawaiʻi
January 20, 1891 – August 27, 1891

Cithakan:S-non