John Anthony Randall Blacking

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

John Anthony Randall Blacking ya iku ahli Antropologi saka Surrey, Karajan Manunggal, kalahiran taun 1928[1][2]. Blacking olèh pandhidhikan antropologi saka Universitas Cambridge (BA) taun 1953. Sabanjuré, dhèwèké njupuk kuliah doktor (Ph.D) ing Universitas Witwatersrand taun 1965. Blacking naté nglakoni panlitian lapangan antropologi ing Rhodesia awit raun 1956-1958. Karya-karya tulisan Blacking kang wis diterbitké iku kayadéné Venda Children’s Song. A Study in Ethnomusicological Analysis (1967), How Musical Is Man? (1967), A Common-Sense View of All Music: Reflections on Percy Grainger’s Writings on Ethnomusicology and Music Education(1987), lan Music, Culture and Experience: Selected Papers of John Blacking (1995)[1][2]. Ing kancah mancanegara, John Blacking kawentar amarga panlitiané ing bab ètnomusikologi. Dhéwéké dibimbing déning Meyer Fortes, lan sabanjuré déning ètnomusikolog André Schaeffner. Blacking kawentar kritis ing ngrembakané sub-ngèlmu ètnomusikologi[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "John Blacking". Experience Rich Anthropology. Dijupuk 2017-12-05.