Johannes Fabian

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Johannes Fabian ya iku ahli antropologi saka Glogau, Jerman, kalairan taun 1937[1][2]. Pandhidhikané olèh saka Seminarium Vienna ing Universities of Bonn and Munich (1956). Sabanjuré dhèwèké kuliah ing University of Chicago (MA) taun 1965 lan Ph.D. taun 1969. Johannes naté panlitian ana ing Shaba, Zaire awit taun 1965, 1972, 1986, 1987, lan 1988[1]. Karya-karya kang tinulis déning Johannes ya iki antarané Time and the Other: How Anthropology Makes Its Object (1983), Remembering the Present: Painting and Popular History in Zaire (1996), lan Out of Our Minds: Reason and Madness in the Exploration of Central Africa (2000)[1][2]. Awité Johannes iki dilatih minangka sawiji misionaris. Nanging ing akademis pawiyatan luhur, dhèwèké sinau bab Jerman lan Ostria ing bagéyan ètnologi, linguistik, lan filosofi[1]. Johannes dadi salah siji Afrikanis saka antropolog Eropa kang kawéntar amarga akéh panemuné ing bab kuwi[3].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical Dictionary of Social and Cultural Anthropology. London: Routledge. k. 207. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b Gérald., Gaillard, (2004). The Routledge Dictionary of Anthropologists. London: Routledge. k. 226. ISBN 020349900X. OCLC 56606384. 
  3. "Johannes Fabian". African Studies Centre Leiden. 2014-11-20. Dijupuk 2018-01-06.