Jinising makna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jinising makna ing basa jawi punika wonten ingkang: 1. mringkus (deduktif); makna ingkang saraosipun mringkus(suwau umum, nanging samangke winates). Tuladha: kaos-->kaos oblong, kaos kaki, kaos kutang. 2. Makna ingkang melar (indhuktif), inggih punika makna ingkang langkung bawera tinimbang sadèrèngipun. Tuladha: amplop -> amplop sogok(suap). Sumpel-> tutup bolongan sogok. 3. Makna ingkang geseh inggih punika suraosipun tembung awit kaprabawan déning éwah-ewahaning kawontenan. 4. Makna kognitif. 5. Makna konotatif. 6. Makna leksikal saha makna gramatikal. 7. Makna referensial.

Uga delengen[besut | besut sumber]