Jaws

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Jaws ya iku filem thriller taun 1975 kang digarap déning sutradara panjenengané Steven Spielberg, adidasar saka carita novèl Peter Benchley lan diilhami déning ganas hiu ing Jersey Shore taun 1916. Film Jaws dibintangi aktor papan ndhuwur kaya déné Roy Scheider, Richard Dreyfuss, Robert Shaw, Lorraine Gary, lan Murray Hamilton.

Jaws kagolong lan kapilih dadi salah sijiné kang filem laris ing donya, duwé seri filem 3 sequel: Jaws 2 (1978), Jaws 3-D (1983), lan Jaws: The Revenge (1987). Carita, kawiwitan ana ing pasisir Amity Island, minangka wong wadon lelangen/renang ing segara ing wayah bengi.Sacara ndadak awak lan sikil ketarik ing sajeroning banyu déning kéwan kang ora bisa misuwur.Banjur jenazah tinemu ing banyunan ora adoh saka kadadéan, dhokter kang mriksa jenazah nyimpulake minangka cah wadon iku kang dadai kurban serangan hiu. Kepala pulisi Martin Brody (Scheider) duwé anggepan minangka pasisir jalaran utama kadadéan matiné wong wadon saka seranga hiu, amarga iku pasisir direncanakake di tutup, ide lan gagasan kepala pulisi panjenengané Martin Brody dilarang déning wali kutha Larry Vaughn (Hamilton), nguwatirake anané wisatawan dadi mudun pangunjungé amarga wis ana kurban ing pasisir. Kaitung jara telung dina kurban serangan hiu tambah manèh. Brody duwé tanggung jawab kang gedhé, anané kadadéan kang ana ing pasisir.Panjenengané njaluk pitulung déning tukang ajak hiu Quint (Shaw) lan ahli biologi laut Matt Hooper (Dreyfuss) kang tumuju ngajak hiu mau

Film Jaws diterbitake ing 20 Juni 1975, ngeraih $470 yuta sadonya. Jaws uga menang Academy Awards minangka Film Editing, Music (Original Score), lan Sound. Jaws duwé paringkat #48 sajeroning anugrah American Film Institute's 100 Years... 100 Movies, pratélan filem AS paling apik ing sajeroning mangsa.

Pranala njaba[besut | besut sumber]