Jaranan Buto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jaranan ingkang basa indonesianipun "Kuda Lumping" inggih punika salah setunggale seni jogèd ugi musik ingkang diramut dados satunggal. Banyuwangi punika salah satunggale kuta ingkang wonten kesenian puniki. Déné menapa dipunnamiaken Jaranan Buto? Miturut para kakung ingkang nyariosaken. Jaranan punika dados wadhah kanggé pirukunan uga pitutur wujud seni jogèd ugi musik jaman samanten. Eng wedal sapunika, jaranan buto sampun dikembangaken nanging boten pedat saking gatra ugi pakem ingkang wonten. Jaranan Buto nggambaraken perang tanding para reksesi. Kedadean punika boten tebih saking adat ingkang wonten Banyuwangi ingkang boten lepat saking sosok Minak Djinggo ingkang wujud Buto "Raksasa".

Manawi kirang langkung saged maos artikel http://suwandibagus.wordpress.com/2012/04/02/jaranan-buto-langen-mardi-utomo/