Japan's Longest Day

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Japan's Longest Day
DisutradaraniKihachi Okamoto
DiprodhuseriTomoyuki Tanaka
Sanezumi Fujimoto
DiskénariyoniShinobu Hashimoto
AdhedhasarJapan's Longest Day
déning Soichi Oya
Dibintangi
DinaratoriTatsuya Nakadai
DimusikiMasaru Sato
Perusahaan
prodhuksi
Tanggal metu
Suwéné
165 minit
NagaraJepang
BasaJepang

Japan's Longest Day (日本のいちばん長い日?), uga diarani minangka The Emperor and the General, yaiku filem perang Jepang taun 1967 sing disutradharani dening Kihachi Okamoto. Sabagean gedhe tema saka film kasebut menika periode saka 14 Agustus 1945 nganti 15 Agustus 1945, nalika kaputusan Kaisar Hirohito kanggo nyerah marang Sekutu ing Perang Donya II sing disiarke marang rakyat Jepang, lan upaya kudeta sing saget ditumpas.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Anderson, J.L. (1982). The Japanese Film: Art and Industry. Princeton University Press. kc. 471. ISBN 9780691007922.

Cithakan:Kihachi Okamoto