James T. Russell

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
James T. Russell

James T. Russell ya iku penemu Compact Disc (CD).[1] CD ya iku sawijining piranti elektronik.[1] Musik, film, lan data tulisan bisa disimpen ana ing CD.[1]

James T. Russel lair ing Bremerton, Washington, Amerika Serikat ing taun 1931.[2] Kawit cilik, dhèwèké dikenal minangka bocah kang duweni semangat kanggo nyiptakake sawijining piranti kang bisa menehi manfaat kanggo manungsa.[2] Nalika umur 6 taun, dhèwèké kasil anggone gawé remote control kanggo dolanan kapal perange kanthi nagnggo wadah segone.[2] Dhèwèké sekolah ana ing Reed Collage, Portland, Amerika Serikat.[2] Elmu kususe ya iku elmu fisika.[2] Dhèwèké uga kasil anggone éntuk gelar BA.[2] Sawise dhèwèké lulus kuliyah ing tun 1953, dhèwèké nyambut gawé minangka fisikawan ing perusahan General Electric ing Richland, Washington.[2] Ing kene dhèwèké kepingin ngawiti panaliten kanggo gawé CD.[2] Taun 1970, dhèwèké kasil anggone gawé CD.[2] Dhèwèké kasil anggone golek cara kanggo nyimpen data ing jero piringan sensitive cahya.[2] Data iki dimodelake ing sawijining bit cahya kang cilik banget, kira-kira 1 mikron.[2] Sawijining sinar laser bakal maca struktur bit cahya iki, banjur komputer bakal ngubah data mau ing sinyal elektronik.[2] Asil temuan iki luwih apik tinimbang piringan ireng kang misuwur ing wektu iku.[2] Banjur dhèwèké matenake panemone mau.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 150]
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 151]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=James_T._Russell&oldid=1092349"