Jago-Nini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jago-nini uga dijuluki Mokele-mbembe(Lingala: mókɛlɛ ᵐbɛ́ᵐbɛ, "rainbow"[1]) iku sawijining makluk 'kriptid' utawa nyalawadi saka Gabon, Afrika Tengah kang wujudé mèmper karo Dinosaurus. Makluk iki kalebu makluk ampibi, lan akèh-akèhé ditemokaké ana ing rawa utawa ing kali. Akèh sing kandha yèn makluk iki nyerang uga mangan manungsa. [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Roy P. Mackal (1987). A Living Dinosaur? In Search of Mokele-Mbembe. New York: E.J. Brill.
  2. Eberhart, George M. (2002). Mysterious creatures : a guide to cryptozoology. Santa Barbara, Calif.: ABC-CLIO. ISBN 1-57607-283-5. OCLC 50562074.