Jack Body

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

John Stanley "Jack" Body ONZM (7 Oktober 1944 – 10 Mèi 2015)[1] yai ku pangripta, etnomusikologis, juru poto, guru lan prodhuser seni saka Selandhia Anyar. Minangka pangripta, anggitané nglimputi musik klenèngan, musik kemidhi, musik èlèktronik, musik kanggo filem lan jogèd, uga stèleng gladri audhio visual.[2] kawigatèn ingkang jero marang musik saka kabudayan non - Walanda, kusus e Asia Kidul Wétan, mengaruhi akèh banget marang reriptané. prabawa iki kusus e marang carané nulisaké babagan rekaman. minangka mandhor ing kajatan musik, Body nduwéni prabawa sing etes marang promosi musik Asia ing Selandhia Anyar. Body uga duwé prabawa sing etes marang promosi musik Selandhia Anyar ing njero nagara uga manca. Taun 2015, Body madeg dadi New Zealand Arts Icon, nugraha paling dhuwur sing di wènèhke New Zealand Arts Foundation ugi dadi pangripta kapisan ingkang nrima ganjaran iki.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Brilliant composer Jack Body drew on diverse influences". Stuff.co.nz. Dijupuk 2015-08-10. 
  2. "NZ composer - Jack Body". SOUNZ. Dijupuk 2015-08-10.