Ismail al-Khalidi al-Minangkabawi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Syeikh Ismail al-Khalidi al-Minangkabawi (lair taun 1712 ing Teluk Belanga, Simabur, Kabupatèn Tanah Datar, Sumatera Barat - tilar donya taun 1844 ing Kabupatèn Tanah Datar, Sumatera Barat kanthi umur 132 taun) ya iku ulama kang nyebaraké Tarekat Naqsyabandiyah Khalidiyah ing abad 19.[1][2] Syeikh Ismail dianggep dadi pelopor ajaran Tarekat Naqsyabandiyah Khalidiyah ing Minangkabau mligi lan ing Indonesia lumrahé.[2][3] Sakliané iku, Syeikh Ismail ugo dikenal ulama kang ahli ngèlmu fikih, kalam (teologi), lan tasawuf.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b H.M. Bibit Suprapto (2009). Ensiklopedi Ulama Nusantara. Gelegar Media Indonesia. ISBN 979-98066-1114-5. Halaman 436-439.
  2. a b Abdul Rahman Haji Abdullah (1997). Pemikiran Islam di Malaysia: Sajarah dan Aliran. Gema Insani. ISBN 978-97956-1430-2. Halaman 53.
  3. Tangklukan, Abangan, dan Tarekat: Kebangkitan Agama di Jawa Ahmad Syafii Mufid, Yayasan Obor Indonesia. Diakses 5 Mèi 2014.