Iqamat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tetembungan iqamat, iqamah utawi ikamet (Basa Arab: إقامة‎) kang acuane marang undangan kaping loro kanggo nglakoni Shalat, dilakokake sadurunge shalat diwiwiti. Umume, iqamat dilakokna luwih cepet lan kanthi cara kang monoton, dibandhingake karo adzan, amarga ditujokake kanggo wong sing wis ana ing sajeroning masjid, dudu pangènget kanggo wong ing sanjabane masjid supaya mangkat menyang masjid.

Lafal/pangucapane Iqamah:[1]

Pangucapan Arab Transliterasi Tarjamahan
1x الله اكبر الله اكبر āllahu ākbar, āllahu ākbar Allah Maha Agung, Allah Maha Agung,
2x اشهد ان لا اله الا الله āsh'hadu ān lā ilaha illā-llah ingsun nyekseni ora ana sesembahan kejaba Allah,
2x اشهد ان محمد رسول الله āsh'hadu ānna mūhammadār rasūlu-llah ingsun nyekseni bilih Muhammad utusan Allah,
2x حي على الصلاة hayyā `alā-s-salat Ayo padha shalat,
2x حي على الفلاح hayyā `alā-l-falāh Ayo nuju kamenangan,
2x قد قامت الصلاة qad qāma tis-salaat Ngadega kanggo shalat,
1x الله اكبر الله اكبر āllahu ākbar, āllahu ākbar Allah Maha Agung, Allah Maha Agung,
1x لا اله الا الله lā ilaha illā-llah Ora ana sesembahan kejaba Allah

Hukum Iqamah[sunting | sunting sumber]

Hukum Iqamah yaiku fardhu kifayah ing shalat jamaah lan sunnah kanggo shalat dhewekan.[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)Al-Ustadz Abu Ishaq Muslim (Majalah AsySyariah Edisi 052). "Iqamah ". Majalah AsySyariah. http://asysyariah.com/iqamah.html. Retrieved 20 Juli.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Iqamat&oldid=833998"