Infèksi saluran pernapasan ngisor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Infèksi saluran pernapasan ngisor (LRTI) minangka istilah sing asring digunakaké minangka sinonim kanggo radhang paru-paru nanging uga bisa ditrapake kanggo jinis infèksi liyané kalebu absès paru-paru lan bronkhitis akut. Tandha-tandhané kalebu sesak nalika ambegan, lemes, panas awaké, watuk lan lemes.[1] Sinar-dada X rutin ora mesthi dibutuhake kanggo wong sing nandhang gejala infeksi saluran pernapasan ngisor.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Antibiotic Expert Group (2014). Antibiotic (Version 15, 2014 ed.). West Melbourne, Victoria. ISBN 978-0-9925272-1-1. OCLC 899221555.
  2. Polak, P. R.; Kirby, M. W. "A model to replace psychiatric hospitals". The Journal of Nervous and Mental Disease. 162 (1): 13–22. doi:10.1097/00005053-197601000-00003. ISSN 0022-3018. PMID 1469.