Igir magnet

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Igir magnet (en:Magnetic hill) uga diarani Gravity hill ya iku papan panggonan (biasané nang igir-igir) sing miring sethithik nanging sawangan pinggirané kayata tetanduran, lemah lan watu-watu karang uga miring kewalikané. Kahanan iki marekaké tipuan mata (en:optical illusion), mangka dalan sing sakjane mudhun bisa ketok munggah. Mobil utawa kendaraan ketok bisa laju dhéwé (kaya kesedhot magnét) munggah dalan sing nanjak (padahal iki namung tipuan mata) sabeneré dalané iku mudhun.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Igir_magnet&oldid=985695"