Punthuk magnèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Igir magnet)

Punthuk magnèt (cara Inggris: magnetic hill utawa gravity hill) papan panggonan (biyasané ana ing igir-igir) sing miring sethithik nanging sawangan pinggirané kaya ta tetanduran, lemah lan watu-watu karang uga miring kewalikané. Kahanan iki marekaké tipuan mata (en:optical illusion), mangka dalan sing sakjane mudhun bisa ketok munggah. Mobil utawa kendaraan ketok bisa laju dhéwé (kaya kesedhot magnét) munggah dalan sing nanjak (padahal iki namung tipuan mata) sabeneré dalané iku mudhun.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]