If Beale Street Could Talk (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
If Beale Street Could Talk
250px
Poster film If Beale Street Could Talk
Disutradarani Barry Jenkins
Diprodhuseri Megan Ellison
Dede Gardner
Jeremy Kleiner
Adele Romanski
Sara Murphy
Barry Jenkins
Diskénariyoni Barry Jenkins
Adhedhasar If Beale Street Could Talk
déning James Baldwin
Dibintangi KiKi Layne
Stephan James
Colman Domingo
Teyonah Parris
Michael Beach
Dave Franco
Diego Luna
Pedro Pascal
Emily Rios
Ed Skrein
Finn Wittrock
Brian Tyree Henry
Regina King
Dimusiki Nicholas Britell
Sinématografi James Laxton
Dibesut déning Joi McMillon
Nat Sanders
Perusahaan
prodhuksi
Plan B Entertainment
Pastel Productions
Dibabar déning Annapurna Pictures
Tanggal metu
Suwéné
119 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $12 juta[2]

If Beale Street Could Talk yaiku filem drama kriminal Amerika Serikat taun 2018 sing disutradarani dening Barry Jenkins lan digawe dening Megan Ellison, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Adele Romanski, Sara Murphy lan Barry Jenkins. Manuskrip filem iki ditulis dening Barry Jenkins adhedhasar novel Yen Beale Street Apa Dhiskusi karya James Baldwin . Juru paragane iku KiKi Layne, Stephan James, Colman Domingo, Teyonah Parris, Pantai Michael, Dave Franco, Diego Luna, Pedro Pascal, Emily Rios, Ed Skrein, Finn Wittrock, Brian Tyree Henry lan Regina King .

The If Beale Street Could Talk filem wiwit tayang ing Festival Film Internasional Toronto tanggal 9 September 2018 [3] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 14 Desember 2018.[4] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • KiKi Layne minangka Kali Clementine "Tish"
    • Milanni Mines minangka Clementine "Tish" Rivers Young
  • Stephan James minangka Alonzo "Fonny" Hunt
    • Ethan Barrett minangka alonzo "Fonny" Hunt
  • Regina King minangka Sharon Rivers
  • Teyonah Parris minangka Kali Ernestine
  • Colman Domingo minangka Joseph Rivers
  • Brian Tyree Henry minangka Daniel Carty
  • Ed Skrein minangka Pegawai Bell
  • Emily Rios minangka Victoria Rogers
  • Michael Beach minangka Frank Hunt
  • Aunjanue Ellis minangka Ny. Mburu
  • Ebony Obsidian minangka Adrienne Hunt
  • Dominique Thorne minangka Sheila Hunt
  • Finn Wittrock minangka Hayward
  • Diego Luna minangka Pedrocito
  • Pedro Pascal minangka Pietro Alvarez
  • Dave Franco minangka Levy

Tanggepan Juru kritik[besut | besut sumber]

The If Beale Street Could Talk filrm nampa komentar apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, filem nduweni rating 92%, miturut 98 review, kanthi rating rata-rata 8.8 / 10.[5] Adhedhasar Metacritic, film pikantuk nilai 88 saka 100, adhedhasar 24 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]