Ice Cube

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ice Cube nalika ing SMA, 1987.

O'Shea Jackson Sr. (lair ing tanggal 15 Juni 1969), Kawentar kanthi jeneng panggung Ice Cube, ya iku Juru musik rap, panganggit lagu, paraga lanang, prodhuser musik, lan sutradhara. O'Shea Jackson Sr. miwiti karir nalika dadi anggota grup musik hip-hop jenengé C.I.A. lan sawisé iku mélu grup musik rap jenengé N.W.A (Niggaz Wit Attitudes). Sawisé metu saka N.W.A ing wulan Désèmber taun 1989,[1] O'Shea Jackson Sr. miwiti yasa kasuksèsan solo karir ing musik lan filem. Saliyané kuwi, dhèwèké wis dadi salah siji saka prodhuser saka sèrial televisi Showtime ya iku Barbershop lan sèri TBS ya iku Are We There Yet?,loro-loroné iku dhedhasar karo filem kang nggambaraké dhèwèké minangka paraga baku.

Ice Cube wis dicatet minangka panulis seminal lan Juru dongèng lan dianggep rapper brutal kang jujur; lirik kang digawé Ice Cube kerep ing babagan pulitik lan sosial-pulitik, alan uga minangka kasar, konfrontasional, lan agresif, lan dianggep salah sijiné artis juru yasa musik gangsta rap. Ice Cube peringkat angka 8 ing pratélan saka MTV's kanggo 10 MCs kang paling misuwur salawasé, nalika bisa madhani peringkaté juru musik rap Snoop Dogg Ice Cube minangka MC kang paling misuwur salawasé. AllMusic nyebut Ice Cube juru musik hip-hop kang paling apik lan artis kang paling kontroversial ,[2] uga minangka "one of rap's greatest storytellers".[3] Ing taun 2012, The Source nyebut Ice Cube ana ing peringkat angka 14 saka pratélan 50 panulis lirik kang paling misuwur salawasé.[4] Ing taun 2014, About.com nyebut Ice Cube ana ing peringkat angka 11 saka pratélan ''50 MCs kang paling misuwur salawasé''.[5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "N.W.A.". Discogs. 
  2. ^ Thomas, Stephen (1969-06-15). "Ice Cube". AllMusic. Dijupuk 2012-04-11. 
  3. ^ Jeffries, David (1991-10-31). "Death Certificate-Ice Cube". AllMusic. Dijupuk 2012-04-11. 
  4. ^ "The Source's Top 50 Lyricists Of All Time **Complete List Inside**". ThisIs50.com. Dijupuk 2013-11-27. 
  5. ^ http://rap.about.com/od/toppicks/ss/Top50Emcees.htm#showall