Humayun Ahmed

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Humayun Ahmed (diucapké: [ɦumae̯un aɦmed̪]; 13 November 1948 – 19 Juli 2012) iku panulis buku, dramatis, panulis naskah, lan panyipta filem saka Bangladesh.[1] Brobosané ya iku debut novèl Nondito Noroke sing diterbitaké taun 1972.[2] Ahmed nulis punjul 200 buku fiksi lan non-fiksi, sakabèhé dadi novèl paling laris ing Bangladesh.[3][4] Gagrag panulisané Ahmed dicirèni realis sekti (magical realism).[5] Buku-bukuné laris banget ing pameran buku Ekushey nalika taun 1990an lan 2000an.[6] Dhéwéké uga menang Bangla Academy Award lan Ekushey Padak award kanthi kontribusiné kanggo sastra Bengali.

Ing wiwitan taun 1990an, Ahmed muncul minangka panyipta filem. Dhéwéké nggawé wolung filem sing caritané dijupuk saka novelé dhéwé. Dhéwéké uga nampa enem Bangladesh National Film Awards kanthi béda-béda kategori kanggo filem Daruchini Dwip, Aguner Poroshmoni lan Ghetuputra Komola.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ priyodesk (13 November 2011).
  2. ^ Mahmudul Hasan Hemal (September 4, 2012).
  3. ^ "Tears for Humayun Ahmed".
  4. ^ Rashidul Bari (16 August 2012).
  5. ^ Faizul Latif Chowdhury (2007), Review of Lilaboti, Prothom Alo, Dhaka.
  6. ^ Ahsan, Shamim (21 February 2004).