Homeros

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Homeros kaliyan pamandhunipun, déning William-Adolphe Bouguereau (1825-1905)

Homeros 800 SM, punika satunggiling pujangga saking Yunani Kina. Miturut tradhisi piyambakipun wuta nanging pinter sanget saha saé basanipun. Lajeng kamungkinan ageng miyos wonten pulo Chios. Piyambakipun ingkang kaanggep anggubah wiracarita Iliad saha Odysseus.



Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Homeros&oldid=803704"