Hijab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Wong wedhok nganggo hijab

Hijab (/hɪˈɑːb/, /hɪˈæb/, /ˈhɪ.æb/ utawa /hɛˈɑːb/;[1][2][3][4] Arabic: حجاب‎‎ ḥijāb, dilapalké [ħiˈdʒæːb] utawa [ħiˈɡæːb]) iku kerudung kang ngukubi sirah lan dhadha. Hijab mligi dienggo karo wong wedhok muslim nalika ana wong lanang diwasa kang orang saka kulawargané dhéwé. Hijab uga bisa dijarwani pakéan kang ngukubi sirah, rai, lan awak kang dienggo saperlu mratandhani jatmika. Hijab uga mratandhani sengkering wong wedhok saka wong lanang ing enggon umum. Hijab uga nggayut mawa dhimènsi metafisika – Al-hijab bisa mratandhani "samir kang misahaké manungsa mawa omahé Allah".[5]

Jarwané hijab ing basa Arab kang literal ya iku "geber utawa gordhèn" lan dienggo ing Quran saperlu mirid pepisahan. Qur'an ngakon wong muslim lanang ngomong karo setriné Muhammad ing mburiné gordhèn. Gordhèn iku dadi tanggung jawabé wong lanang dudu setriné Muhammad. Perintah Quran iki banjur dianggep sawenèh uwong nèk kang wajib nganggo hijab iku mung setriné Muhammad, dudu kabèh wedhok.[6][7]

Cathetan[besut | besut sumber]