Hesitasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Hesitasi ya iku sawijining mangu-mangu sing kadadeyan nalika micara. Kamangu-mangunan iki racaké dumadi amarga rèng-rèngan prodhuksi ujaran sing kurang mateng. Hesitasi iki bisa dimangertèni ing gegayutan konsèptual, pamilihan lèksikal, sintaksis lan wujud umum.[1]

Jinis[besut | besut sumber]

Jinis hesitasi ana 3 ya iku:

  1. Hesitasi amarga overload. Jeda tumeka saka panjalukan rèng-rèngan konseptual sing kaluwihan
  2. Hesitasi amarga pamicara lagi ngewangun bingkai omongan.
  3. Hesitasi sing kadadeyan amarga pamicara lagi ngisi bingkai kaya ta nggoleki tembug mbaka tembung karo asiling jeda sing nyawiji ing ceceg-ceceg leksikal.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Musfiroh, Tadkiroatun (2017). Psikolinguistik Edukasional. Yogyakarta: Tiara Wacana. p. 178. ISBN 978-979-1262-65-1.