Herman Pero

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Herman Pero (lair ing Padang, 10 Oktober) ya iku paraga filem Indonésia.[1] Dhèwèké miwiti karir ana ing jagad filem nalika dadi paraga figuran kanggo filem Karena Lirikan (1980).[1] Sabubaré iku, dhèwèké mundhak dadi paraga pambiyantu utama kanggo filem Serbuan Halilintar (1982) lan dadi paraga baku kanggo filem Tendangan Iblis (1983).[1] Dhèwèké mlebu jagad sinétron nalika main ana ing sinétron Annisa, Saling Silang (1994).[1] Film-filem sing tau dibintangi ya iku Karena Lirikan, Salome (1980), Serbuan Halilintar (1982), Tendangan Iblis (1983), Mandi Madu, Segi Tiga Emas (1986), Langkah-langkah Pasti (1989), Guntur Tengah Malam(1990),[2] déné sinétron sing tau dibintangi ya iku Annisa, Saling Silang (1994), Ada-ada Saja (1995), Angin Tak Dapat Membaca, Pondok Indah II (1996).[2] Saliyané makarya ing filem lan sinétron, dhèwèké uga minangka wiraswastawan.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Suharto 1999, k. 223.
  2. a b Suharto 1999, k. 224.

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Suharto, ed. (1999). Apa Siapa Orang Film Indonesia. Jakarta: Percetakan Jaya Abadi.