Henri-Frédéric Amiel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Henri-Frédéric Amiel

Henri Frédéric Amiel (lair 27 Sèptèmber 1821 – pati 11 Mèi 1881 ing yuswa 59 taun) ya iku filsuf, juru gurit lan kritikus saka Switserlan.

Dilairaké ing Jenewa taun 1821, panjenengané katurunan kulawarga Huguenot kang ngungsi ing Switserlan amarga Edict of Nantes.

Karya-karya gurit[besut | besut sumber]

  • Grains de mil
  • II penseroso
  • Part du rêve
  • Les Etrangères
  • Charles le Téméraire
  • Romancero historiquan
  • Jour à jour