Harry Potter and The Chamber of Secret

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Harry Potter and The Chamber of Secrets[besut | besut sumber]

Harry Potter and The Chamber of Secret (Harry Potter lan kamar rahasia) ya iku buku kaping pindho saka pitu sèri buku kayalan anggitané J.K. Rowling. Film iki dirilis ing tanggal 3 November 2002. Sutradarané ya iku Chris Columbus lan digawé ing Studio Film Leavesden.

Dalan Cerita[besut | besut sumber]

Harry Potter dikongkon nyepakké omah kanggo kunjungan saka klien Potensial Pakdhe Vernon Dursley. Nanging, sak wisé bubar pakdhé Dursley ngongkon Harry lunga menyang kamar. Ing kamar, Harry ketemu karo Dooby si peri omah, dhéwèké menging Harry balik menyang sekolah Hogwarts. Nalika Harry nolak, Dobby nggawé rusak acara pakdhéné, mula Harry dikurung ing kamar. Nanging, Ron, Fred, lan George Weasley methuk Harry nganggo mobil kang bisa mabur.