Harris Lesmana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Harris Lesmana ( Lair: Bandung, 31 Mèi 1949) miwiti jagad perfileman nalika ndhapuk dadi manajer Pemasaran ing taun 1970 ing perusahaan PT. Pana Fakta Film.[1] Nalika taun 1972 dhèwèké munggah pangkat dadi Direktur ana ing PT. Nusantara Film uga ngrangkep dadi Produser.[1] Karya-karyané kaya ta R.A Kartini(1982) sing disutradarai dhening Sjuman Djaya, lan Kembang Kertas(1984) sing dicekel dhening Slamet Rahardjo.[1] Karya iku loro saka 9 karyané sing olèh piala Citra.[1] Kanggo nggarap filem R.A Kartini perusahaan utawa prodhuseré uga olèh penghargaan mirunggan FFI 1983, Piala mirunggan H.Djamaluddin Malik, filem iki uga kapilih dhening PWI dadi filem kang paling apik.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Suharto 1999, k. 210.


Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Suharto, ed. (1999). Apa Siapa Orang Film Indonesia. Jakarta: Percetakan Jaya Abadi.