Harald Eidheim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Harald Eidheim ya iku ahli antropologi saka Norwegia, kalairan taun 1925[1][2]. Harald iki naté olèh pandhidhikan seni saka ing University of Oslo taun 1958. Panlitian lapangan kang dilakoni Harald iku ing Sapmi ing Norweia lor (1955), Dominika (1968), lan Kadjiado, Kenya (1985)[1]. Karya-karya publikasi kang wis tinulis déning Harald ya iku Aspects of the Lappish Minority Situation (1971) lan Samer og Nordmenn. Temaer i jus, historie og sosialantropologi (ing basa Jawa: Wong Sami lan Norwegia: Tema kang Hukum, Sujarah, lan Antropologi Sosial) taun 1999[1][3]. Harald iki luwih sering nulis artikel-artikel seminar tinimbang buku-buku[1]. Pakaryan lan pamikirané iku fokus ing bab bebrayan Sami[4]. Harald iki duwé hubungan rélasi kari Frederick Barth[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Amit, Vered, (2004). Biographical Dictionary of Social and Cultural Anthropology. London: Routledge. k. 193. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. "Harald Eidheim 1925-2012". antropologi.info - sosialantropologi blog (ing basa Bokmål Norwegia). Dijupuk 2018-01-03. 
  3. Wæhle, Espen (2014-09-28). "Harald Eidheim". Store norske leksikon (ing basa Norwegia). 
  4. "Norsk antropologisk forening :: Harald Eidheim". antropologi.org (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-03.