Hadramaut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ujung Arab ing taun 1914, wilayah Hadramaut ing sisih kidul.
Karajan ing Arab Kidul taun 230 M. Karajan Hadramaut kanthi werna ungu, ing sisih wétan (tengen).

Hadramaut, utawa Hedramaut, حضرموت ("Hadhrmawt") utawa Havermavt (Basa Ibrani) minangka salah sawijining lembah ing Yaman. Lembah punika cekap subur kanggo ukuran negara Yaman sing lumrahé ara-ara samun. Ing Alkitab (Kejadian 10:26-29) jenengé ditulis "Hazar-Mawet".[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]