HMS Neptune (20)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
HMS Neptune (20), taun 1937.

HMS Neptune (20) iku prau dlajah ènthèng klas Leander kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Karajan Manunggal. Aran prau iki saka jenengé déwa Romawi aran Nèptunus.

Neptune kapernahaké rikala 24 Sèptèmber 1931 ing Portsmouth déning Portsmouth Dockyard; banjur kababar rikala 31 Januari 1933.[1] Prau iki kinepyakaké rikala 12 Fèbruwari 1934[1] ing pamangkuné kaptén Henry Ruthven Moore[2]. Prau iki kèrem rikala 19 Dhésèmber 1941 ing Segara Tengah cedhak Tripoli (33°15′N 13°30′E / 33.250°N 13.500°E / 33.250; 13.500).[3]

Réferensi[besut | besut sumber]


Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Taverner, Nixie (2003). Neptune's Legacy. Arcturus Press. ISBN 0-90732-286-7. 
  • Campbell, John (1985). Naval Weapons of World War Two. Naval Institute Press. ISBN 0-87021-459-4. 
  • Lenton, H.T.; Colledge, J.J (1968). British and Dominion Warships of World War Two. Doubleday and Company. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]