Gyeongsan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gyeongsan
경산시
Kutha
Trankripsi Korean
 • Hangul
 • Hanja
 • Revised RomanizationGyeongsan-si
 • McCune-ReischauerKyŏngsan-si
역전 사거리에서 바라 본 경산역.jpg
Official logo of Gyeongsan
Lambang Gyeongsan
Papan ing Korea Kidul
Papan ing Korea Kidul
Negara Korea Kidul
RegionYeongnam
Pamerangan administratif2 eup, 6 myeon, 6 dong
Laladan
 • Gunggung411,58 km2 (15,891 sq mi)
Cacah warga (31 Desember 2009)
 • Gunggung236.459
 • Pepadhet574,52/km2 (148,800/sq mi)
 • DialekGyeongsang

Gyeongsan (pangucap cara Koréa: [kjʌŋ.san]) inggih menika satunggaling Kutha wonten ing Provinsi Gyeongsang Lor, Korea Kidul. Watesipun wonten ing sisih kulon menika winatesan kaliyan kutha metropolitan Daegu, lan sapérangan ageng wewengkon Gyeongsan menika mapan wonten ing wewengkon kutha metropolitan Daegu.

Pamerangan administratif[besut | besut sumber]

  • Hayang Eup (하양읍)
  • Jillyang Eup (진량읍)
  • Wachon-myeon (와촌면)
  • Jain-myeon (자인면)
  • Yongseong-myeon (용성면)
  • Namsan-myeon (남산면)
  • Apyang-myeon (압량면)
  • Namcheon-myeon (남천면)
  • Jungang-dong (중앙동)
  • Dongbu-dong (동부동)
  • Seobu1-dong (서부1동)
  • Seobu2-dong (서부2동)
  • Nambu-dong (남부동)
  • Bukbu-dong (북부동)
  • Jungbang-dong (중방동)

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Gyeongsang Utara Cithakan:Kota metropolitan di Korea Selatan Koordhinat: 35°49′N 128°44′E / 35.817°N 128.733°E / 35.817; 128.733