Guwa Veryovkina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Guwa Veryovkina

Guwa Veryovkina (uga dieja Guwa Verëvkina, Abkhazian: Вериовкин иҳаҧы, Ruslan: Пещера Верёвкина, Georgia: ვერიოვკინის მღვიმე) jerone 2,212 meter (7.257 kaki) lan minangka guwa sing paling jero ing Donya. Gerbang guwa ini ana 2,285 meter (7,497 ft) ing ndhuwur segara ing Abkhazia, Georgia. Lawang guwa kasebut duwe perangan 3 m × 4 m (9,8 ft × 13,1 ft), lan dununge ana ing Massif Arabika, Pegunungan Gagra ing Kaukasus Barat, ing pas antarane Krepost lan gunung Zont, luwih cedhak karo lereng gunung Mt. Krepost. Jerone gerbang mlebu yaiku 32 meter (105 kaki).